Inbjudan till event

Det finns få saker som är lika roliga och lika knepiga på en och samma gång som att skriva en inbjudan. När du ska skriva en inbjudan till ditt event är det mycket viktigt att det är visuellt tilltalande, men det måste också vara lockande, fånga ett intresse och se professionellt ut. Att kombinera alla dessa aspekter kan vara svårt och det finns helt klart många saker som du måste tänka på, t.ex. tid, datum, information, klädkod, adress, digital webbplats, senast återkopplingstid och mycket mer. Som tur är finns det många knep på nätet som du kan dra nytta av såväl som program där du kan designa dina inbjudningar online.

Hur skriver man en inbjudan?

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska skriva en inbjudan. Att skriva en privat inbjudan till bröllopet kan vara knepigt, men det blir lite extra svårt när det gäller ett företagsevent eller större mässa. Här kan du inte alltid vara lika personlig som om du bjuder in släkt och vänner.

  • Fundera på hur du vill att inbjudan ska skickas ut. Ska det vara ett personligt kort på posten eller ska det vara en digital inbjudan?
  • Se till att alltid skriva namn på personen som är inbjuden. Är det flera personer från samma hushåll ska alla anges med namn
  • Ha en bra och lockande titel på ditt event och kom ihåg att skriva med en liten beskrivning av vad deltagaren kan förvänta sig och vad eventet handlar om.
  • Ange alltid vilket datum och vilken tid som eventet kommer att äga rum och glöm inte bort att skriva med ett RSVP datum.
  • Vilken plats kommer eventet vara på och hur tar man sig dit? Är det ett digitalt möte är digitala inbjudningar med länkar att föredra.
  • Ange alltid namn på eventuella värdar såväl som arrangörer.

Digitala inbjudningskort

Det finns mängder med olika sidor som du kan använda dig av på nätet som gör det möjligt för dig att designa digitala inbjudningskort.

Av alla digitala inbjudningskortssajter det finns att välja mellan är det tre som sticker ut lite extra mycket. Det är bland annat Canva och Invajt, men också Vistaprint. Hos Canva hittar du mängder med fina designer, teman och typsnitt och kan själv klistra in bilder eller dekorer som du vill ha med. Vistaprint är egentligen främst en sida för dig som vill beställa hem kort, men innan du lägger dem i varukorgen kan du spara ner dem på datorn och på så sätt använda dem digitalt.

Läs mer