Digitala event

Digitala event har blivit ett mycket praktiskt och smidigt sätt för företag att kunna inspirera och engagera människor på distans. Genom att utföra ett event på distans har det blivit möjligt att fortsätta samla människor när världen har befunnit sig i en mycket föränderlig tid, samtidigt som det är ett mer klimatsmart och flexibelt alternativ till fysiska event.

Idag finns det ett flertal företag som hjälper dig när det är dags att anordna digitala event. Genom ett sådant företag kan du inte bara få hjälp att hitta de bästa tekniska lösningarna för ljud och bild, utan du kan även få hjälp att ta fram roliga digitala aktiviteter som även dessa kan utföras på distans. När du bjuder in till ett digitalt event är det fördelaktigt att låta gästerna veta vad de kan förvänta sig av eventet. Läs mer om hur man skriver en eventinbjudan.

Skapa egna digitala aktiviteter

Trippus är ett mycket bra och smidigt alternativ för dig som vill kunna arrangera möten, konferenser, kurser och event utifrån dina egna förutsättningar och önskemål. Det är ett mycket komplett verktyg där du kan hantera allt från administration till aktiviteter, underhållning, inbjudningar och mycket mer. Här kan du även fixa kompletta eventhemsidor som fungerar till både webbläsare och mobil, samt nå ut till dina gäster på ett professionellt sätt. Programmet riktar sig inte bara till dig som ska skapa ett fysiskt event, utan är minst lika bra för dig som söker digitala lösningar.

Rolig digital aktivitet - tips

Inför ett företagsevent är det mycket vanligt att vilja anordna aktiviteter som stärker teamkänslan. Ska du hålla eventet på distans kan det vara en betydligt större utmaning än om det hade varit ett fysiskt event. Som tur är finns det många bra knep som du kan använda dig av och som kommer att göra eventet riktigt roligt.

En mycket rolig aktivitet på distans är "Gissa kylskåpet". I den här aktiviteten ska alla gäster ta ett fotografi av insidan på sitt kylskåp. Alla lägger upp sina bilder och deltagarna ska sedan försöka gissa vilket kylskåp som tillhör vem.

Ytterligare ett riktigt bra alternativ till en digital aktivitet är att "Skissa och gissa". Detta går ut på att ni delar upp er i två lag, alternativt två och två. Ena personen får ett hemligt ord och ska sedan försöka rita av detta medan de andra gissar vad det ska föreställa. Använd er gärna av Skribbl online för att skapa privata rit-rum.

Digital konferens

Det är stor skillnad på att anordna ett digitalt möte och en digital konferens. När du ska hålla en digital konferens är det viktigt att du planerar riktigt noga så att allt verkligen fungerar och kan utföras när personer inte är fysiskt närvarande. Tycker du att det är svårt kan du istället ta hjälp av ett professionellt företag som är specifikt inriktat på digitala konferenser och digitala lösningar.

Adapt Studios

Adapt Studios är ett mycket bra alternativ för dig som söker efter en leverantör till ditt digitala event eller din digitala konferens. Det här företaget är en av de största i Sverige som erbjuder tekniska helhetslöningar för alla typer av arrangemang och event, samt expo-projekt.

Genom åren har Adapt Studios arbetat med många kunder i Stockholm, men de finns även tillgängliga för dig i Göteborg såväl som i Linköping eller på annan önskvärd plats i världen. Adapt Studios hjälper dig med allt från digital fest till möten, produktlanseringar, presentationer, mässor, konferenser och mycket mer. Passar inte en av deras helhetslösningar kan du alltid få hjälp med en skräddarsydd lösning efter dina behov.

7A

7A är ett företag som kanske främst fokuserar på att erbjuda fina och exklusiva konferensvåningar och lokaler på fyra mycket attraktiva adresser i Stockholms innerstad. Företaget är känt för att kunna ta fram mycket snabba och smidiga lösningar för alla typer av behov och det innebär att de även kan hjälpa dig som vill anordna ett digitalt event eller konferens.

Hos 7A kan du få hjälp med att skapa flexibla och bekymmersfria videomöten och webbmöten, men de kan även hjälpa till med telefonmöten, digitala möten och virtuella möten för alla behov. Företaget använder sig av mycket högkvalitativa system för mötesteknik såväl som videokonferenssystem. Vill du anordna konferens i en fysisk lokal finns det plats på Odenplan, Strandvägen, Centralen och Posthuset.

vStream by Onemotion

VStream by Onemotion hjälper dig när du vill omvandla ett fysiskt evenemang eller konferens till ett digitalt event och fortfarande hålla samma höga standard. VStream by Onemotion är ett företag som grundades år 2003 och som erbjuder kontor i både Göteborg såväl som i Stockholm.

Här får du ett mycket bra och heltäckande sortiment som passar för evenemangsindustrin och som gör det möjligt för dig att producera fysiska såväl som digitala evenemang. Fokus ligger på grafisk produktion, produktion såväl som konceptutveckling, men också på strategi och projektledning från början till slut. VStream by Onemotion ser till att ditt digitala event håller en hög klass och att både du och dina deltagare får en tillställning att minnas.

Läs mer