EN LYCKAD FEST PÅ JOBBET

Vad ska man tänka på när man ordnar fest på jobbet? För det första – SYFTET! ”Julfest” är inte ett syfte, det är ett sätt att hantera framförallt syftet: Stärka relationer.

Om du har en produkt du vill berätta om, eller visa upp och inte tror att den ensam kommer att vara skäl nog för att dra rätt gäster behöver du göra eventet intressantare för din målgrupp. Det kan man t.ex göra genom att engagera en bra föreläsare, ta dit ett bra band som spelar och/eller bjuda på fantastisk mat och dryck!

Ska vår personal festa med gästerna?

Ja, men se till att det inte framstår som ”personalfest” utan att alla förstår att de är där för att jobba! Om ni bjuder in till ”Sköna drinkar med tilltugg och bra musik” – så ska ni inte servera öl, vin och läsk med chips och spotifylista från din befintliga anläggning. Ni ska heller inte överraska med att ägna en timma åt att presentera er själva och er produkt. Ni kan göra det, men då måste det framgå i inbjudan, så att gästerna har rätt förväntningar.

Vart ska vi vara?

Är det inflyttningsfest, har ni mottagning i era lokaler? Är era lokaler finare än gästerna förväntar sig, är det i så fall bra bra? Om ”ja” på ovan – HOS ER, annars i hyrd lokal, eller på befintligt etablissemang. Tänk på att platsen ger starkt avtryck hos gästerna och att logistik är superviktigt!

Om det är externa gäster i din egna lokal vill du antagligen visa upp miljön som den ser ut, men för att det ska bli fest behöver vi ändra belysningen, om ni inte jobbar i en nattklubb! Hyr in några färgade LED-lampor och sänk eller släck ner arbetsbelysningen.

Är det interna gäster, dvs de som normalt arbetar där är det väl bra ”gömma lite av vardagsmiljön”. Häng för bokhyllor och anslagstavlor med tyger, kanske är det kul med ett tema som tar bort identiteten på lokalen.

Se till att garderoben är det första som gästen möter och att drinken är nästa. Ni kommer antagligen att få presenter så tänk på vaser och presentbord.

Bjud på något att tugga på

Ni måste bjuda på något att tugga på. Är det ”öppet hus från 16-sent”, så måste gästerna kunna äta sig mätta! Inga hemgjorda krustader, eller ostkub på tandpetare på firmafesten! Ni är proffs och då måste festen kännas proffsig.

Om man ska sitta ner och äta eller inte beror på hur högtidligt ni vill att det ska vara.

Inslag som ger gästerna något att prata om

Ta gärna med ett inslag som ger gästerna något att prata om: Magiker, komiker, eldshow etc. och tänk på att hyra in en bra ljudanläggning, komplettera med livemusiker eller DJ.

Vad är syftet med eventet?

Såja, nu börjar det likna något… MEN vad hade ni för syfte med eventet?

Vilken känsla ska gästerna gå hem med? Är ni polare nu? Har ni visat upp er senaste uppfinning, eller berättat om ert erbjudande på ett lagom sätt? Har alla fattat att ni är proffs, eller vet alla att ni har funnits längre än alla andra i er bransch?

Om ni vill ge gästerna något i handen – Giveaway, så ska det finnas ett syfte även med det. Det ska vara något riktigt bra och gästerna ska vara på väg hem efteråt, så de inte behöver släpa runt med en påse på stan. Överväg att buda/skicka hem det i stället. Varför inte från början i samband med inbjudan.

Oavsett vilket syfte ni hade med eventet ska alla känna sig fantastiskt nöjda med att ha bjudit er på sin tid, om ni har levt upp till alla förväntningar, så är chansen ganska god för det!

Sluta på topp...

Var inte rädd för att avsluta medan det är som bäst, man kommer ihåg det första och sista intrycket tydligast, så undvik seg avslutning!