PERSONLIGHETSUTVECKLANDE DYKNING

GÅ PÅ DJUPET MED DINA KOLLEGOR

"From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders. He is bolted to earth.
But man has only to sink beneath the surface and he is free. ” (Cousteau)

VÅR ERFARENHET

 • Sören Lundell är certifierad dykare ner till 60 meter, med trimix och är även rescue diver. De senaste två åren har han gjort över 200 dyk över hela världen.
 • Utöver att han har utvecklats både som dykare och människa, så har han samlat på sig  erfarenheter av destinationer med olika upplevelser, utbud och svårighetsgrader.
 • Genom åren har han lyssnat på föredrag, deltagit i och lett teambuildning. Han har även jobbat som mental tränare till ungdomar i idrottssammanhang under ett antal år. 
 • I det här paketet kopplar vi samman dessa erfarenheter.
 • Så här säger han om sin dykning:
 • ”Min målsättning med dykningen är att utvecklas, utmanas, ha kul, möta nya människor och att uppleva naturen. Att dyka med hajar, sköldpaddor och rockor är spännande. Det är en helt fantastisk naturupplevelse att träffa dessa stora djur i vattnet!”

SÄKERHET

 • Våra partners är valda med stor omsorg och är naturligtvis certifierade. Säkerhet går alltid först. Dyk snyggt så kommer vi hem hela, lyckliga och uppfyllda av nya minnen!

VÅRA DESTINATIONER

Beroende på syfte, budget, gruppens sammansättning och erfarenhet, resonerar vi oss tillsammans fram till ett lämpligt resmål.

Nedan listas några destinationer som vi varit på och som vi verkligen kan rekommendera.

Malapascua på Filippinerna

 • Här dyker vi på Matt Reed’s Evolution. Matt är en av Asiens mest meriterade TEC-instruktörer och driver ett fantastiskt dykcenter på denna lilla ö som dessutom innehåller mängder av trevliga barer och restauranger i enkel miljö. Oavsett om du vill ta OW, eller mer avancerade cert är den här destinationen nr 1 för utbildning! Malapascua är annars mest känt för sina tidiga utflykter i gryningen för att möta Thresher Shark (Rävhaj).

Truk Lagoon i Mikronesien:

 • Här finns den största vraksamlingen i hela världen. Allt ifrån stora fartyg till stridsflygplan dekorerar botten på denna lagun. För dig med TEC-cert erbjuds dykning i maskinrum och genom hela fartygen med erfarna guider. De som ”bara” har advanced kan absolut dyka här,men minst 30 meter bör man vara certifierad för. Både liveaboard och dyk från kusten är möjligt här.

Isla Coco:

 • Vi flyger till SanJosé, där vi mönstrar på vår båt som tar oss till dykdestinationen, den redan tar ca 30 timmar. Isla Coco är en ö som ligger 55 mil utanför Costa Ricas kust. Vi ankrar i naturreservatet utanför ön. Här är det ganska tuff dykning, med strömt vatten. Advanced 30m räcker som cert, eftersom vi inte går djupare. Har vi tur kan vi se 100-tals hammarhajar på en och samma gång och det är en mycket speciell känsla att dyka här.

Maldiverna:

 • Här finns allt: Manta, rockor, i princip alla hajar som vi tycker om att se och fiskrika korallrev. Liveaboard är det bästa, då kan vi ta oss runt till olika platser och bo ombord. Annars är det vanligaste/enklaste att bo på någon av alla resorter, eller den pittoreska ön Huraa. Vi har en lokal guide här som tar oss till ställen som ”ingen annan” hittar.

Madagaskar:

 • Otroligt vacker natur i ett annars fattigt och inte särskilt exploaterat land. Dykningen har allt som man kan förvänta sig av ett hav utanför Afrikas kust, med fiskrika och levande koraller. Här är det perfekta förutsättningar för teambuilding i vacker natur. Dykningen är förhållandevis lätt, varför den här destinationen lämpar sig väldigt väl även för nybörjare.

Röda havet:

 • Det är fortfarande vackert och fiskrikt i Röda havet och man kan välja liveaboard, resort, eller tältby. Dykningen erbjuder vrak eller rev. Det är enkelt att ta sig hit och alla borde uppleva dykningen i Röda havet minst en gång!

Bonaire i Västindien:

 • Här bor vi på Buddy Dive, som även förser oss med dykutrustning och bilar. Sedan åker vi själva iväg med våra bilar och dyker från kusten, helt utan båt. Beroende på gruppens dykerfarenhet dyker vi själva, eller tar med guider. En riktigt speciell upplevelse och korallerna är fantastiskt fiskrika och vackra. Här är dykningen enkel och OW räcker långt, även om advanced är att rekommendera.

TEAM BUILDING

Dykning skapar en väldigt känsla av gemenskap. Den upplevelsen använder vi och bygger vidare på gruppdynamiken i lednings grupper, eller i andra konstellationer.

Tillsammans med några av Sveriges absolut skarpaste entreprenör-hjärnor (mina vänner ska hyllas), såsom Magnus Helgesson och Thomas Ek, eller de världsberömda coacherna; Kjell och Tomas Enhager och skapar vi lagkännsla och löser upp knutar.

Efter en dykresa som kombineras med coaching på plats av någon av dessa personer lovar vi att allt faktiskt är möjligt.

TA DYKCERT MED OSS

Om några i gruppen aldrig dykt tidigare, så ser vi till att ni får möjlighet att ta ert dykcert på resan. Vi kan garantera att alla som inte har rent fysiska hinder får chansen att komma i vattnet! Om alla i gruppen är nybörjare, så kan vi även en destination där själva dykningen är enkel och dit det är lätt att ta sig. Vill du utveckla din dykning med att ta ytterligare cert, så är resan ett ypperligt tillfälle, se ”destinationer”. Följande certifikat behärskar, men det hindar inte att vi också utvecklar oss och tar något nytt cert, tillsammans med er. Vi ser till att ni når era mål med resan och dyker med er, själva utbildningen och guidandet står våra partners på plats för.

Vill du lära dig dyka/utveckla din dykning?

Open water (OW) tar dig ner till 18 meter i dagsljus
Advanced diver tar dig ner till 30 meter
Advanced skills t.ex mörker, vrak, navigering, perfect boyancy osv. Klart att rekommendera för dig som gillar att dyka.
Nitrox lär dig att dyka med syreberikad luft, vilket möjliggör att stanna längre på djupet utan att hamna i dekompression.
Extended range 45 m innebär tillsammans med advanced nitrox att du lär dig teknisk dykning. Du behöver ha bra koll på din dykning redan innan och vara rejält bekväm i vattnet. Du får lära dig att beräkna och hantera dekompression, dykning med flera olika gasblandningar och tar din dykning till en helt annan nivå!
Rescue Diver är den roligaste dykutbildingen av alla, du utmanas att lösa problem i vattnet och på ytan, du får även lära dig att rädda liv på land.